Urios logo

Debiteurenbeheer

Helaas betaalt niet iedere cliënt op tijd en herinneren aan de openstaande declaratie is niet het leukste werk. Wel wordt dit minst leuke onderdeel van uw administratie gemakkelijk gemaakt door Urios.

Betalingen invoeren

Het bijhouden van de ontvangen betalen is van groot belang voor een efficiënte debiteurenadministratie. U kunt in Urios per declaratie de datum van de ontvangen betaling invoeren, of meerdere declaraties met één handeling op voldaan zetten. Invoeren van deelbetalingen is ook mogelijk in Urios. Het restbedrag blijft dan als openstaand bedrag in beeld staan en in geval van herinneren, wordt zowel het nog openstaande bedrag als de ontvangen betaling weergegeven. Met de module Export Boekhouding is het ook mogelijk om de ontvnangen betalingen uit het bankboek van uw boekhoudpakket te exporteren naar Urios.

Herinneringen maken

Net als bij het opmaken van declaraties kunt u in Urios uw herinneringen ook per cliënt en/of dossier maken, maar u kunt ook deze herinneringen in één keer laten genereren door Urios. Zo werkt u nog sneller uw administratie bij. U kunt zelf instellen na hoeveel dagen na de declaratiedatum een eerste herinnering gemaakt moet worden. Het tabblad Vandaag, onderdeel van de module Termijn & Agenda, toont u bij het opstarten van het programma direct welke declaraties die dag in aanmerking komen voor een 1ste herinnering. Indien gewenst kunt u meerdere declaraties van één cliënt op één herinnering tonen. Net als de facturen zijn de herinneringen die u maakt ook eenvoudig elektronisch per e-mail te verzenden. De module Managementrapporten bevat rapportages die u overzichtelijk de openstaande nota's toont en ook de totale waarde van deze facturen laat zien.

Extra kosten berekenen

Al op de eerste herinnering kunt u administratiekosten opnemen. De tweede en/of laatste herinnering kan worden verhoogt met de wettelijke rente en deze herinneringen kunnen ook worden verhoogd met de incassokosten volgens de WIK. Urios rekent de rente en de incassokosten automatisch voor u uit.