Urios Cloud Drive

Uw bestanden altijd en overal binnen handbereik.

Heeft u graag altijd uw dossierstukken bij de hand? Op uw laptop, tablet of mobiel, ook als u geen internet heeft? Dan is de Urios Cloud Drive een goede oplossing voor u.

  • Altijd en overal toegang tot uw documenten, online en offline.
  • Deel stukken op een veilige manier met uw cliënten of andere partijen.
  • Uw data veilig opgeslagen op een Nederlandse server.
  • Altijd een back-up van uw bestanden beschikbaar.

Urios Cloud Drive

Overal met internet toegang tot uw bestanden met deze Cloud Drive. Keuze uit opslaggrootte 10 GB, 100 GB, 200 GB of 300 GB.

Altijd en overal toegang tot uw documenten

Met Urios Cloud Drive kunt u uw stukken/documenten op een veilige manier binnen Nederland opslaan. Van al uw bestanden blijven de 30 laatste versies bewaard en alle bestanden worden versleuteld opgeslagen. Op deze manier heeft u altijd een recente back-up van uw bestanden.

Geschikt voor alle type apparaten

Urios Cloud Drive kan op alle typen apparaten worden geïnstalleerd. Op uw computer op kantoor en op uw laptop, maar ook op uw telefoon of tablet. De Cloud Drive werkt met alle besturingssystemen (Windows, iOS, Android).

Koppeling met Urios

In combinatie met de module Documentenbeheer kan Urios Cloud Drive worden gekoppeld aan uw dossiermappen in Urios. Zo komt u automatisch in de juiste dossiermap in uw Cloud Drive uit. Ook de mappen voor uw nieuwe dossiers worden automatisch in uw Cloud Drive aangemaakt en al uw bestanden worden in de juiste mappen opgeslagen.

Als u geen gebruikmaakt van de module Documentenbeheer kunt u ook werken met de Urios Cloud Drive. In dat geval is de automatische koppeling tussen uw eigen dossiermappen en de dossiers in Urios echter niet mogelijk.

Net zo vertrouwd als de Windows Verkenner

Het gebruik van de Cloud Drive op uw computer werkt op vele manieren hetzelfde als de mappen in Windows Verkenner. U heeft een extra schijf op uw computer, de Cloud Drive, waarin u nieuwe mappen kunt aanmaken en waar u bestanden heen kunt slepen of kunt kopiëren.

De vaak al bestaande mappenstructuur kan in de meeste gevallen dan ook worden behouden.

Deel eenvoudig bestanden via het webportaal

Naast de extra map op uw computer krijgt u ook toegang tot uw eigen Cloud Drive webportaal (met inlog). Via dit portaal zijn al uw stukken bereikbaar.

Vanuit de Cloud Drive op uw computer kunt u eenvoudig en op een veilige manier bestanden en zelfs hele mappen delen. Dit werkt onder meer door beveiligde linkjes van deze bestanden te sturen naar uw ontvanger.

De ontvanger kan uw cliënt zijn, maar ook een andere partij. U kunt per bestand aangeven of de ontvanger deze alleen mag openen of ook mag bewerken of zelfs wissen.

Daarnaast kunt u ook kiezen voor het aanmaken van een ‘gast-login’. Deze gast-login kan fungeren als een soort cliëntenportaal. Uw cliënt zou op deze manier alle stukken die u beschikbaar stelt in zijn of haar dossier kunnen inzien.

Wel of niet in de cloud Urios

Bestanden op afstand beheren

Dit portaal geeft u ook inzicht in de hoeveelheid data die u in gebruik heeft en het biedt de mogelijkheid om op afstand apparaten te ‘swipen’.

Een voorbeeld: Op uw laptop staat de Urios Cloud Drive geïnstalleerd. Iedereen die uw laptop in handen heeft, kan in theorie bij uw bestanden. Wanneer uw laptop gestolen zou worden, kunt u de bestanden op dit apparaat op afstand wissen via uw webportaal.

Dit kan alleen als de laptop verbonden is met internet, omdat er wel een verbinding moet zijn. Mocht de laptop op dat moment niet verbonden zijn met het internet, dan worden de bestanden alsnog gewist zodra het apparaat weer online is.

Beter beveiligd met tweestaps-verificatie

Het is mogelijk uw cloud omgeving extra te beveiligen middels tweestaps-verificatie. Hierbij is naast loginnaam en wachtwoord ook een verificatiecode nodig om in te loggen. Om de beveiliging van uw bestanden te waarborgen adviseren wij u deze extra verificatie aan te zetten.

De Urios Cloud Drive biedt naast de lokale synchronisatie van bestanden namelijk ook altijd web-toegang. De tweestaps-verificatie zorgt ervoor dat iemand die op enige wijze uw loginnaam en wachtwoord in handen heeft gekregen niet bij uw bestanden kan. Dit omdat bij de web-toegang dan ook een extra verificatiecode nodig is.

Laat een terugbelverzoek achter

Benieuwd of werken in de cloud iets voor u is? Of heeft u nog aanvullende vragen? Laat gerust vrijblijvend een terugbelverzoek achter. Dan bellen wij u op een moment dat het u schikt.

Belt u liever ons? Dat kan op 072 512 22 05.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.