Urios logo

Eenvoudig zonder extra kosten digitaal procederen

Nieuwe en/of aangepaste software is niet noodzakelijk


Mijn Rechtspraak Plugin
in ontwikkeling

Geen verlopen sessies meer. Nooit meer uw invoer kwijt. Zittingen en termijnen met een enkele klik in uw agenda. Geen overtyp werk. Alle cliëntgegevens ingevuld met enkele klikken.


Urios PDF Splitter
gratis voor iedereen

Uw grote pdf-bestanden opsplitsen in bestanden van maximaal 10 MB met een simpele muisklik.

Download Urios PDF Splitter


Urios Cloud Drive
vanaf € 6,20 per maand

Nooit meer moeilijk doen met downloaden van bestanden en onzekerheid of u alles mee heeft naar de rechtbank. De Urios Cloud Drive zorgt ervoor dat al uw dossiers ook altijd op uw laptop staan. Zo weet u zeker dat u tijdens de rechtzaak al uw stukken bij de hand heeft.

Nieuwe en/of aangepaste software is niet noodzakelijk

Al doen sommige bedrijven het zo over te komen; u heeft feitelijk geen nieuw of aangepast softwarepakket nodig om 'klaar' te zijn voor digitaal procederen. De rechtbanken bieden middels hun portaal genaamd Mijn Rechtspraak op mijnzaak.rechtspraak.nl een kosteloos portaal aan om digitaal te kunnen procederen.

Wat heeft u wel nodig?

Om digitaal te kunnen procederen heeft u een vijftal dingen nodig die u zeer waarschijnlijk al in uw bezit heeft en/of al op uw computer staan. Dit zijn namelijk[1]:

 1. Een goede internetverbinding voor het uploaden van bestanden.
 2. Een internetbrowser (bijvoorbeeld Chrome, Firefox, Safari).
 3. Een scanner.
 4. Programma om pdf-bestanden te maken (bijvoorbeeld Urios PDF Printer of PDFCreator).
 5. Een laptop of een tablet om uw dossiers te kunnen gebruiken tijdens een zitting.

PDF-bestanden maken

Met elk programma dat u gebruikt kunt u printen. Het maken van een pdf-bestand is net zo eenvoudig. Bij het afdrukken van uw brief, processtuk etc. kiest u voor de "Urios PDF printer", deze staat al op uw computer. Vervolgens geeft u aan waar u dit pdf-bestand wilt opslaan. Dit werkt op dezelfde manier vanuit al uw programma's.

Bijlagen splitsen in bestanden van 10 MB

Uw stukken mogen maximaal 10 MB groot zijn. Dit is de upload limiet van Mijn Rechtspraak. Vooral ingescande documenten zijn nog weleens groter dan deze limiet. Download onze pdf-splitter om eenvoudig uw pdf-bestanden op te splitsen.

Na installatie van onze pdf-splitter kunt u simpel met de rechtermuisknop elk pdf-bestand opsplitsen in bestanden van maximaal 10 MB.

Bestanden mee naar rechtbank

De Rechtspraak raadt u aan de dossierbestanden vooraf naar uw laptop te halen zodat u niet afhankelijk bent van de internetverbinding op dat moment[2]. Bij gebruik van cloudopslag met synchronisatie zoals Urios Cloud Drive, OneDrive of Dropbox gebeurt dit automatisch. Dan heeft u altijd alle stukken bij de hand, ongeacht of u verbonden bent met internet.

 

Mijn Rechtspraak Add-on

Eenvoudig zonder extra kosten digitaal procederen

 

     

Onze browser plugin voor Mijn Rechtspraak is voor alle advocaten kosteloos beschikbaar, ongeacht of u klant bent bij ons.


Mijn Rechtspraak Add-on
Basis

 • Gratis voor iedereen
 • Geen verlopen sessies meer Zolang u bent ingelogd houdt de add-on de sessie in stand. U krijgt dus niet meer na lang invoerwerk de melding dat uw sessie is verlopen.
 • Nooit meer uw invoer kwijt Alles wat u invoert wordt direct opgeslagen. Dus sluit u per ongeluk uw browser. Of crasht de pagina. De add-on heeft uw invoerwerk nog, en met een klik staat alles weer in het scherm.
 • Zittingen en termijnen in uw agenda Geen overtyp werk om de data in Outlook of een ander agenda-programma te zetten. Met de plugin zet u de data direct over.
 • Uploaden middels slepen Eenvoudig bestanden direct Mijn Rechtspraak inslepen. Geen gedoe meer met bladeren.
 • Werkt ook voor strafzaken en insolventies Het aansluitpunt van andere softwareleveranciers werkt alleen voor civiel en bestuur.


Mijn Rechtspraak Add-on
Standaard

 • Gratis voor gebruikers van Urios Standaard
 • Vult NAW-gegevens voor u in Alle relevante cliëntgegevens uit Urios direct beschikbaar in Mijn Rechtspraak.


Mijn Rechtspraak Add-on
Plus

 • Gratis voor gebruikers van Urios Plus
 • Downloaden naar dossiermap De ingekomen stukken kunt u makkelijk in de juiste dossiermap opslaan.
 • Uploaden vanuit dossiermap De plugin toont bij het uploaden direct de juiste dossiermap.
 • Zittingen en termijnen in uw Urios agenda Met een klik direct zittingen en termijnen bij het juiste dossier in uw Urios agenda.