Urios logo

Licentiebestand inlezen

Bij de installatie en na elke betaling ontvangt u van ons een nieuw licentiebestand. Dit bestand heeft u nodig om Urios te kunnen gebruiken. Elk bestand heeft een expiratiedatum waarna het bestand verloopt. Het bestand ontvangt u per e-mail als bijlage. Deze korte handleiding legt uit hoe u het bestand opslaat en inleest.

Inlezen van het licentiebestand

In Microsoft Outlook:

Heeft u Urios versie 2018.1 of nieuwer:

  1. U ziet twee bijlagen. Een eindigt op ".xml" de ander op ".urioslicense".
  2. Dubbelklik op de bijlage die eindigt op ".urioslicense".
  3. Klik op de knop "Openen".
  4. U ziet de melding "Licentiebestand is toegevoegd."

Heeft u Urios versie 2017.1 of ouder:

  1. U ziet twee bijlagen. Een eindigt op ".xml" de ander op ".urioslicense".
  2. Klik met de rechter muisknop op de bijlage die eindigt op ".xml". Kies in het menu voor "Opslaan als".
  3. Onthoud waar u het bestand hebt opgeslagen.

  In Urios:

  4. Klik in Urios op Instellingen wijzigen.
  5. Op het blad Kantoor > Licentie vindt u een knop Licentiebestand inlezen.
  6. Klik op deze knop en zoek het zojuist opgeslagen licentiebestand op.

Google Mail of Gmail

Houd de muisaanwijzer boven de ".xml" bijlage. Er verschijnen nu enkele knoppen. Een daarvan is een pijl-naar-beneden met een streepje er onder . Klik op deze knop. Afhankelijk van je internet-browser instellingen wordt het bestand nu direct gedownload in de map "Downloads" of wordt er gevraagd in welke map u dit bestand wilt opslaan.

Zie ook de handleiding in Gmail Help: Bijlagen openen en downloaden in Gmail.

Start met Urios

Indien u voor de eerste keer gaat werken met Urios en Urios opstart, komt u in het Welkom in Urios scherm terecht. Na het instellen van de juiste database heeft u de mogelijkheid om het licentiebestand in te lezen. Klik op de knop Bladeren en zoek het opgeslagen licentiebestand op uw computer op. Klik daarna op Openen en gevolgd door Volgende. Er verschijnt nu een lege Urios voor u en u kunt nu beginnen met het instellen en invoeren van dossiers in het programma.

Nieuwe Jaarlicentie ontvangen

Als u Urios al langer in gebruik heeft en nu uw nieuwe jaarlicentie heeft ontvangen, dient deze jaarlicentie eveneens ingelezen te worden in het programma. Ook deze licentie is per e-mail aan u verzonden.

Klik in Urios op Instellingen wijzigen en ga naar pagina Kantoor > Licentie. In het groen ziet u staan wat de vervaldatum is van uw huidige licentie.
Heeft u Urios versie 2018.1 of nieuwer en heeft u dubbelgeklikt op de ".urioslicense" bijlage, zoals boven op deze pagina vermeld, dan ziet u uw nieuwste jaarlicentie hier al bij staan.
Werkt u nog in versie 2017.1 of ouder dan kunt u onder de tabel op de knop Licentiebestand inlezen klikken. Zoek hier het opgeslagen licentiebestand op.
Als u gebruikt maakt van webmail zoals Gmail, Outlook.com of het portaal van Office 365 en bij het downloaden van de bijlage geen folder heeft gekozen dan staat deze hoogstwaarschijnlijk in de map Downloads. Selecteer het bestand en klik daarna op Openen.

Nu is uw nieuwe jaarlicentie ingelezen. Ter controle kunt u zien of de vervaldatum (in het groen) is aangepast. Oude en nieuwe licenties zijn allen zichtbaar in de onderstaande tabel. Oude licenties worden niet automatisch verwijderd.