Declaratiesoftware voor advocaten

Declaratie-software voor advocaten

Verhoog uw declarabele tijd en ontvang sneller betalingen

Het tijdig kunnen declareren en efficiënt uw debiteuren beheren is belangrijk voor de continuïteit van uw kantoor. Echter, deze werkzaamheden kunnen veel tijd in beslag nemen.

Urios helpt u met tijd besparen op uw declaratiewerzaamheden met onder andere batchfacturatie, de optie om uw declaraties vanuit Urios per e-mail uit te sturen (indien gewenst met iDEAL knop voor een snellere betaling) en door de mogelijkheid uw declaraties in een andere taal op te kunnen maken vanuit Urios.

Meertalig declareren

Declareren aan het buitenland? Dat kan in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans. Andere taal nodig? Laat het ons weten!

Elektronisch factureren

Bepaal per partij of u per post of elektronisch factureert. Slechts enkele seconden werk met vooraf ingestelde sjablonen.

Declareren in (huis)stijl

Voeg uw logo en desgewenst een specifiek lettertype toe aan de sjablonen. Zo voert u online en offline een consistente huisstijl.

In korte tijd de mogelijkheden van Urios ontdekken?
Vraag een vrijblijvende demo aan.

Factureer efficiënt per stuk of in batches

Met Urios maakt u eenvoudig en snel alle soorten declaraties; uren- of creditdeclaraties, vaste prijzen, abonnementen of een eigen bijdrage nota, geen enkel probleem voor Urios. Ook een verschottennota of voorschotdeclaratie is snel gemaakt. Nog sneller werken? Met de functie “Periodiek factureren”, oftewel batchfacturatie, stelt u met één extra klik niet één maar wel 10 of zelfs 100 declaraties op. Al uw betalende zaken of vaste prijs afspraken declareert u op deze manier eenvoudig af.

Met de aanvullende module Elektronisch factureren kunt u alle nota’s direct per e-mail verzenden naar uw cliënten, opgemaakt in uw eigen huisstijl met uw briefpapier als achtergrond. Indien gewenst voegt u een (iDEAL)betaalknop toe voor een snelle afhandeling van de betaling.

Jesse cartoon Urios e-factureren

Declareren in andere talen

Voor uw buitenlandse cliënten stelt u in Urios net zo eenvoudig een declaratie op in het Engels, Duits, Frans, Spaans of Italiaans als in het Nederlands. Hiervoor hoeft u niets extra’s te doen. Urios vertaalt de vaste onderdelen van een declaratie voor u, zoals een datum of het woord ‘declaratie’. Ook wordt de adressering getoond volgens de gestelde standaarden van het betreffende land.

Voor deze buitenlandse cliënten geeft u eenmalig in Urios aan in welk land uw cliënt gevestigd is en in welke taal u de declaratie op wilt stellen. Tevens geeft u hierbij aan of de btw verlegd moet worden, dan wel dat er geen btw gerekend moet worden.

Maakt u uw declaraties in een andere taal dan boven genoemd? Laat het ons gerust weten.

Declareren in meerdere talen Urios

Filters en gegevensafscherming

Met de vele mogelijkheden qua dataselectie bepaalt u zelf welke declaraties u in beeld wilt hebben en u kunt uw voorkeur makkelijk opslaan. Bijvoorbeeld alleen de nog (deels) openstaande nota’s tonen op het tabblad is een veelgebruikt filter.

Standaard kan iedereen die toegang heeft tot Urios het tabblad Declaraties bekijken. Wilt u liever niet dat uw collega’s uw omzet kunnen zien? Of wilt u dat uw medewerkers alleen hun eigen tijd kunnen invoeren en bewerken? Dan kunt u gebruik maken van de module Gebruikersrechten. Met deze module kunt u in Urios per tijdschrijver instellen welke rechten zij hebben.

Voor maatschappen is het mogelijk dat iedere advocaat wel ‘Alle rechten’ heeft in Urios, maar alleen zijn of haar eigen omzet kan zien. Doordat iedere tijdschrijver inlogt met een eigen wachtwoord is het niet mogelijk om de afgeschermde financiële gegevens te zien van een andere advocaat.

Debiteurenbeheer: herinneren en aanmanen

Helaas betaalt niet iedere cliënt binnen de gevraagde termijn. Daarom is het soms nodig een herinnering te sturen. In Urios houdt u eenvoudig uw ontvangen (deel)betalingen bij. Op tabblad Vandaag, onderdeel van de module Agenda en Termijnen, wordt het totaal aan nog openstaand saldo getoond. Ook is zichtbaar hoeveel declaraties er in aanmerking komen voor een eerste, tweede of laatste herinnering, waarna u met een paar muisklikken deze herinneringen in batch kunt uitsturen. Zo bent u altijd up-to-date.

Cliënten die uw factuur per e-mail ontvangen, ontvangen ook de betalingsherinnering per e-mail. Ook hier kunt u een iDEAL-betaalknop in opnemen. Printen en op de post doen, twee tijdrovende werkzaamheden, zijn hiermee verleden tijd.

Eerste herinnering Urios

Zelf ervaren hoe eenvoudig het werkt?
Probeer Urios 30 dagen gratis!

Vraag een proeflicentie aan en probeer Urios 30 dagen geheel gratis en vrijblijvend.
Belt of mailt u liever? Neem dan gerust contact met ons op via 072 512 22 05 of info@urios.nl.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.