5/5

5/5 sterren op Google

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wereldwijd werken met Urios

Op dit moment zijn de meeste Urios-gebruikers gevestigd in Nederland en/of binnen Europa. Binnen Europa kunt u dan ook prima werken in de cloudomgeving van Urios. Met een goede internetverbinding is Urios gewoon snel.

Werkt u echter regelmatig buiten Europa? Of is uw kantoor bijvoorbeeld gevestigd in Caribisch Nederland? Dan wordt de afstand tot de server die in Europa staat (te) groot en kunt u traagheid ondervinden binnen uw Urios-omgeving. Dat betekent echter niet dat u niet met Urios kunt werken buiten Europa.

Hieronder beschrijven we een aantal mogelijkheden om prettig met Urios te kunnen werken buiten Europa.

  1. Lokale database. Geen internetverbinding nodig.
  2. Windows 365. Werk volledig in de cloud.
  3. Inloggen via meekijksoftware. Als u tijdelijk buiten Europa werkt.

1. Lokale database

Een lokale database is, als het puur om de snelheid van Urios gaat, een goede oplossing voor kantoren die gevestigd zijn buiten Europa. Er hoeft dan geen verbinding gemaakt te worden met onze databaseserver die in Europa staat, waardoor alles direct vanaf uw lokale apparaat of server wordt geopend.

In tegenstelling tot onze clouddatabase, moet u deze lokale database laten inrichten en onderhouden door een systeembeheerder. Deze dient ook zorg te dragen voor een back-up van uw database voor het geval uw apparaat niet goed functioneert of gestolen wordt.

Urios gebruiken met een lokale database (informatie voor systeembeheerders)

2. Windows 365

Windows 365 is een Windows-omgeving in de cloud, ook wel ‘cloud pc’ genoemd, waarop u vanaf elke locatie met internet kunt inloggen. Dit is een goede oplossing als u volledig in de cloud wilt werken, maar altijd – of een groot gedeelte van uw tijd – buiten Europa werkt. Microsoft heeft servers over de hele wereld, waardoor uw verbinding in principe altijd snel zal blijven.

Daarnaast kunt u deze omgeving ook gebruiken als u met een Mac / iOS-systeem werkt.

U betaalt bij deze omgeving per gebruiker per maand. Deze kosten komen boven op uw abonnementskosten van Urios.

Lees meer over de inhoud en kosten van Windows 365

3. Inloggen via meekijksoftware

Als u gebruikmaakt van onze clouddatabase binnen Europa, maar incidenteel buiten Europa werkt, is meekijksoftware (remote software) een goede optie. Bijvoorbeeld als u een paar weken op (werk)vakantie gaat. Hiervoor moet u uw computer op kantoor aan laten staan, zodat u hierop op afstand kunt inloggen.

De verbinding met onze clouddatabase blijft dan snel, omdat het apparaat waar Urios op staat zich binnen Europa bevindt. Er hoeven geen data en/of bestanden verstuurd te worden, maar alleen beeldpixels, muisbewegingen en toetsenbordaanslagen. Zo kunt u snel verbinden met uw kantoor-pc én blijft Urios snel werken. Deze oplossing staat of valt met de internetkwaliteit van uw huidige locatie en die van uw kantoor.

Enkele voorbeelden van meekijksoftware zijn TeamViewer, AnyDesk en RealVNC.

Vrijblijvend overleggen over de opties?

Bent u geïnteresseerd in werken met Urios buiten Europa, maar wilt u nog even overleggen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Als u een systeembeheerder heeft, kan die u het beste adviseren over welke oplossing het meest geschikt is voor uw wensen en situatie. Heeft u nog geen systeembeheerder? Dan kunnen wij u wellicht in contact brengen met een systeembeheerder uit ons netwerk.

Deel artikel

Meer artikelen

Wwft voor advocaten in de praktijk

De informatie uit dit artikel is gebaseerd op Handleiding Wwft van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Advocaten zijn altijd verplicht de cliënt te identificeren