5/5

5/5 sterren op Google

Zorgeloos overstappen naar Urios

Stopt uw softwarepakket ermee of bent u niet meer zo tevreden met uw huidige pakket? Dan gaat de zoektocht naar een alternatief van start. Een van de criteria bij het selecteren van een nieuw systeem is de mogelijkheid om uw huidige data mee te nemen. Daarna wilt u natuurlijk weer snel en goed aan de slag kunnen met uw nieuwe pakket. Daarom helpen wij u graag bij een soepele overstap.

Kent u Urios nog niet en bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

Hulp bij datamigratie

Indien gewenst zetten wij uw dossiergegevens, relaties en tijdregels over. Blanco beginnen is ook mogelijk.

Snel operationeel

De eerstvolgende dag na de datamigratie kunt u tijd schrijven op uw dossiers. Soms al dezelfde dag.

Wel of niet in de cloud

Bepaal zelf waar en bij wie u uw gegevens opslaat. Lokaal of in de cloud. Zowel voor de database als voor uw bestanden.

Goede helpdesk

Na de opstart nog vragen? Onze helpdesk staat altijd kosteloos voor u klaar. Bel ons en u krijgt direct iemand aan de lijn.

Wij helpen u met een soepele overstap

Met een datamigratie proberen wij zoveel mogelijk gegevens uit uw eerdere pakket naar Urios over te zetten. Wat we precies kunnen overzetten hangt af van uw huidige pakket en de invoer. Wij kunnen in ieder geval altijd de dossiergegevens (dossiernaam en nummer), relatiegegevens en tijdregels overzetten. Declaraties kunnen helaas nooit worden gemigreerd (m.u.v. Legal Eagle).

Bekijk welke data we uit uw huidige pakket kunnen overzetten

In onderstaand overzicht ziet u per softwarepakket welke data wij voor u kunnen migreren. De pakketten die worden genoemd zijn pakketten waar wij in de afgelopen jaren ervaring mee hebben opgedaan. Staat het pakket dat u gebruikt er niet tussen? Neemt dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Heeft u een vraag? Neem vrijblijvend contact met ons op. Graag zelfs!

Zo werkt overstappen naar Urios

STAP 1: VOORBEREIDING

Inventarisatie: waar staat uw huidige data opgeslagen?

Uw huidige manier van werken is bepalend voor de manier waarop we de datamigratie uitvoeren. Er zijn globaal vier manieren waarop uw data wordt opgeslagen:

  1. Lokaal: uw data en documenten staan opgeslagen op een eigen, lokale, server of pc.
  2. Cloud: uw data en documenten staan opgeslagen in de cloud.
  3. Lokaal/cloud: uw data staat lokaal en uw documenten staan in de cloud.
  4. Online applicatie: uw data staat opgeslagen bij uw huidige provider.

Afhankelijk van waar uw huidige documenten zijn opgeslagen, bepalen we hoe en of documentenmigratie nodig is. Onderdeel van de inventarisatie is ook om te achterhalen wie er toegang heeft tot uw data, dan wel hoe wij hier toegang toe kunnen krijgen. Dit gaat vrijwel altijd in samenwerking met uw IT-partij.

STAP 2: DATAMIGRATIE

Binnen één werkdag weer operationeel

Voor de migratie van data,, en eventueel documenten, reserveren we één werkdag. De dagen erna kunnen er mogelijk nog wat kleine afrondende werkzaamheden plaatsvinden. 

Voor een soepele datamigratie hebben wij nodig:

  • Een back-up van de database van uw huidige pakket
  • De gewenste opslaglocatie van data in Urios
  • De gewenste (sub)mappenstructuur van uw dossiers in Urios
  • Toegang tot de locatie waarop de database en eventueel dossiermappen moeten komen te staan

Het is niet noodzakelijk dat er die dag fysiek iemand aanwezig is op kantoor. Zodra de migratie is afgerond krijgt u bericht van ons.

STAP 3: STARTEN MET URIOS

Start direct met tijdschrijven

Als de datamigratie is afgerond kunt u direct beginnen met tijdschrijven in Urios op uw bestaande dossiers en kunt u starten met het inrichten van Urios naar de werkwijze van uw kantoor. Hiervoor kunt u in het instellingenscherm uw voorkeuren vastleggen. 

Het instellen van Urios kunt u zelf doen met behulp van onze gedetailleerde handleiding of met behulp van een van onze medewerkers. In het laatste geval maken wij u tijdens een praktische workshop wegwijs in Urios. Dit kan online of op locatie.

Heeft u een korte, specifieke vraag tussendoor? Daarvoor mag u uiteraard altijd kosteloos onze helpdesk bellen!

Optioneel

Huisstijlservice facturen:
eenmalig € 95,-

Bevat een declaratie-, specificatie- en herinneringsjabloon met uw eigen logo, lettertype en lay-out. U kunt ook zelf een pdf-achtergrond toevoegen voor uw facturen.

Workshop op locatie:
eenmalig € 495,-

Een vliegende start maken met Urios? Wij komen bij u langs op kantoor. Tijdens deze praktische workshop op maat ontdekt u snel hoe Urios u direct helpt met tijd besparen. 

Online workshop:
eenmalig € 195,-

Liever een online workshop? Dit werkt vaak prima voor kantoren met één of twee Urios-gebruikers. Woont u de workshop bij met drie of meer mensen? Dan adviseren wij een workshop op locatie.

Zelf aan de slag met Urios?
Probeer het 30 dagen helemaal gratis!

Praktische informatie

Proefmigratie

Ter voorbereiding van de echte datamigratie voeren we altijd een proefmigratie uit. Zo weten we zeker dat alle data op de correcte manier wordt uitgelezen in Urios. Het resultaat van deze proefmigratie nemen we met u door, zodat u de overgezette data zelf kunt controleren. Eventuele feedback nemen we op in het script voor de definitieve migratie.

KOSTEN

De kosten van de proefmigratie zijn verwerkt in de datamigratie. Als uw kantoor een proefmigratie wil uitvoeren alvorens een beslissing te nemen, rekenen we 50% van de kosten van de complete migratie. Deze kosten vervallen als uw kantoor alsnog voor Urios kiest.

Definitieve migratie

Voor de definitieve datamigratie reserveren wij ten minste één hele werkdag. Hierbij zorgen we ervoor dat u altijd één aanspreekpunt heeft die gedurende deze dag beschikbaar is. Het is prettig als uw IT-partij die dag ook goed bereikbaar is voor eventuele toegangsvereisten en vragen vanuit onze kant. De datum voor datamigratie bepalen we uiteraard in overleg met uw kantoor.

KOSTEN

De kosten voor de definitieve migratie bedragen ten minste € 750,-. Zie de tabel hierboven voor toelichting per pakket. Voor avonden, weekend- of feestdagen is een toeslag van 50% van toepassing.

Facturatie

Wij factureren de totale kosten van een migratie achteraf, samen met eventuele kosten voor de huisstijlservice, Word-modellen en workshop en tegelijkertijd met de licenties die een jaar vooruit worden gefactureerd.

Extra cloud diensten

Als u besluit in de cloud te gaan werken met Urios heeft u meestal de Urios Cloud Database nodig. Voor opslag van uw bestanden kunt u kiezen voor een cloud provider, zoals OneDrive/SharePoint (bij een Microsoft 365 abonnement) of Google Drive. Als u gebruik gaat maken van een terminal server, heeft u geen van voorgenoemde diensten nodig.

Urios Cloud Database

In deze database staan alle gegevens die u direct kunt terugvinden in Urios. Denk aan relaties, dossiers, tijdregels en declaraties.

Lees meer over Urios Cloud Database

Veelgestelde vragen

Met het uitvoeren van een migratie wordt er zoveel mogelijk informatie uit uw huidige/oude softwarepakket naar Urios verhuisd. Deze informatie kan bestaan uit data uit het pakket zelf, zoals dossiernummers, tijdregels of het nummer van een Toevoeging, maar kan ook bestaan uit bestanden zoals Word documenten, pdf bestanden of opslagen e-mails.  

Bij Urios spreken we globaal over 3 soorten migraties: datamigratie, documentmigratie en e-mailmigratie. De eerste is altijd mogelijk. De andere twee zijn afhankelijk van een aantal factoren. Wij bekijken graag de mogelijkheden met u.

Onder datamigratie verstaan we het overzetten van de data uit de database van uw oude pakket naar Urios. Dit zijn ten minste uw tijdregels, relaties en dossiergegevens. Eventuele documenten of andere bestanden staan hier los van. 

Een documentmigratie is het overzetten van de documenten vanuit uw huidige opslagomgeving naar uw nieuwe omgeving. Of dit nodig is hangt af van uw huidige werkwijze en locatieopslag.

Wanneer is het meestal wel nodig?

Als u eerder werkte met een online applicatie zoals Legalsense, BaseNet, Kleos of Advocaat Centraal, is een documentmigratie vrijwel altijd nodig. 

Wanneer is het meestal niet nodig?
Als u werkte met LegalEagle, CCLaw, Fidura of Cicero dan hoeven de dossiermappen meestal alleen te worden verplaatst en opnieuw te worden gekoppeld. Er is dan geen sprake van een volledige documentmigratie, alleen een verhuizing. 

Ook als u al met een cloud drive (bijv. SharePoint, OneDrive en Google Drive) werkt waarop uw documenten staan opgeslagen is geen migratie nodig. In dit geval hoeven wij alleen de koppeling met de cloud drive te maken.

E-mailmigratie is het migreren van uw e-mailberichten en/of het verhuizen van uw gehele, in de meeste gevallen, Office 365 account. Dit is iets wat volledig buiten de migraties van een database of documenten valt en Urios niet voor u kan verzorgen.

Uw huidige systeembeheerder of cloud provider is de aangewezen persoon om hierover mee in gesprek te gaan. Zij kunnen u adviseren of migratie hiervan noodzakelijk is of dat er andere opties zijn.

Verreweg de meeste kantoren werken met Outlook, veelal in combinatie met Office 365. Urios biedt zelf geen e-mail diensten aan, maar wel een koppeling (Add-in) met Outlook. Hiermee kunt u eenvoudig een kopie van ingekomen en uitgaande e-mailberichten opslaan in uw dossiers.

In het kort is een database de plek waar alle informatie uit uw softwarepakket wordt opgeslagen. Denk hierbij aan dossiernamen, dossiernummers, relaties, tijdregels en tariefbeleid. Documenten vallen hier niet onder.

Een meer technische uitleg

Meerdere records samen vormen de informatie in de database zoals o.a. de dossiernummers en namen, de ingevoerde partijen, uw tijdregels, de declaraties maar ook de definitie van uw tariefbeleid, status van het dossier en alle overige instellingen. De verschillende onderdelen bestaan uit meerdere records en vormen samen de hele structuur van de database. Een groot deel van deze informatie kunnen wij migreren naar een Urios database, maar een deel helaas ook niet.

Wat wij altijd kunnen migreren zijn de dossiernamen en nummers, uw relaties en alle tijdregels. Declaraties en herinneringen kunnen bijna nooit overgezet worden. Daarom wordt in de praktijk vaak het oude pakket nog enkele maanden ernaast gehouden om hierin het debiteurenbeheer af te wikkelen.

Lees meer over de Urios Cloud Database

Een cloud drive is een centrale opslaglocatie waarop uw documenten en andere bestanden kunnen worden opgeslagen. Het grootste voordeel van een cloud drive is dat u locatieonafhankelijk kunt werken en dus altijd en overal toegang heeft tot uw documenten. Uiteraard in een goed beveiligde omgeving.

Heeft u vragen omtrent overstappen naar Urios?

Laat een terugbelverzoek achter. Dan nemen wij vrijblijvend contact met u op om u vragen omtrent overstappen te beantwoorden.
Neemt u liever zelf contact met ons op? Bel ons op 072 512 22 05.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.