5/5

5/5 sterren op Google

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Toevoegingen beheren en declareren

Status toevoeging, bedragen declareren, Mijn RvR-export

In Urios beheert u uw toevoegingszaken net zo eenvoudig als uw betalende zaken. Wanneer u een nota opmaakt voor een cliënt die is gemarkeerd als ’toevoeging’, laat Urios automatisch alleen de relevante opties zien, zoals Eigen bijdrage en Proceskostenvergoeding.

Daarnaast kunt u gegevens die reeds in Urios staan eenvoudig exporteren naar Mijn RvR. Zo hoeft u deze niet opnieuw in te vullen bij uw online aanvraag.

Eigen bijdrage nota

Administreer toevoegingsspecifieke bedragen en declareer deze net zo eenvoudig.

Maak een pro forma nota

Maak voor uw eigen administratie een pro forma nota. Deze wordt niet naar de cliënt gestuurd.

Type zaak later wijzigen

Toch geen recht op een toevoeging? Wijzig de type zaak eenvoudig zonder data te verliezen.

In korte tijd de mogelijkheden van Urios ontdekken?
Vraag een vrijblijvende demo aan.

Eenvoudig toevoegingsbedragen declareren

In Urios beheert u uw toevoegingszaken net zo eenvoudig als uw betalende zaken. Wanneer u een nota opmaakt voor een toevoegingszaak laat Urios automatisch alleen de relevante declaratieopties zien. In dit geval de nota Eigen bijdrage en de opties om Opvolgingsvergoedingen en pro forma declaraties aan de Raad voor Rechtsbijstand te kunnen opstellen.

U kunt al uw lopende aanvragen eenvoudig terugzien in het rapport Status toevoegingsaanvragen. Daarnaast stelt u met een enkele klik een Urenstaat op die voldoet aan de richtlijnen van de RvR.

Export voor Mijn RvR

Met de Mijn RvR export-functie kunt u sneller een toevoegingsaanvraag indienen via Mijn RvR. Urios exporteert de relevante gegevens die reeds bij het dossier zijn ingevoerd, waardoor u deze gegevens – zoals NAW-gegevens en geboortedatum – niet nogmaals hoeft in te voeren. Dit bespaart u direct tijd!

Daarnaast kunt u in dit gedeelte ook extra toevoegingsaanvragen administreren. Zo houdt u duidelijk overzicht van de toevoegingsaanvragen bij een bepaald dossier.

Verder kunt u per dossier een urenmelder instellen, zodat u zeker weet dat u niet meer uren maakt dan u krijgt uitbetaald.

Toevoeging Export Mijn RvR Urios

Word- en pdf-aanvraagformulieren

Als u cliëntgegevens compleet invult in Urios, kunt u hierna eenvoudig formulieren genereren voor toevoegingsaanvragen. De informatie die bekend is in Urios wordt dan automatisch ingelezen in de formulieren. Waar nodig kunt u zelf nog informatie aanvullen.

Na keuze voor het formuliertype kunt u met één klik op de knop het betreffende formulier generen met de benodigde informatie. Afhankelijk van het Formuliertype is dit een Word- of een pdf-bestand.

In Urios zijn de volgende toevoegingsformulieren beschikbaar:

  • milieurecht (Word)
  • AA-/VA-procedure (pdf)
  • internationale kinderontvoering (pdf)
  • tijdelijk huisverbod (pdf)
  • lichte advies toevoeging (LAT) (pdf)
  • mediation mutatie (pdf)
  • mediation (pdf)

Rapporten en overzichten

Standaard biedt Urios een aantal handige rapporten en overzichten voor toevoegingszaken.

Urenstaat

Een overzicht van de geschreven tijd in het gekozen dossier. Kies zelf of u de reistijd en/of reisafstanden tegelijk met uren uitdraait.

Status toevoegingsaanvragen

Toont een lijst van alle niet-gearchiveerde dossiers waarin een toevoegingsaanvraag is ingevuld met de bijbehorende status. Uit te draaien per dossiereigenaar.

Honorarium bij intrekking

Rekent op basis van het tariefbeleid uit welk honorarium er in rekening wordt gebracht indien de toevoeging wordt ingetrokken

Reistijd en -afstanden

Toont een urenstaat en een afstandentabel. De urenstaat toont alleen tijdregels met de tekst ‘reistijd’.

Opbrengst- en rendement

Beschikbaar met de module Rapporten

Geeft inzage in het rendement, gemiddeld uurtarief en opbrengsten in toevoegingszaken.

Toevoeging afgewezen of ingetrokken?

Bij Urios streven we er altijd naar dat u zoveel mogelijk kunt bereiken in zo min mogelijk klikken.

Soms wordt een ingediende toevoeging afgewezen of ingetrokken. In dat geval kunt u de status van de betreffende zaak gemakkelijk wijzigen van ‘Toevoeging’ naar ‘Betalend’. Hiervoor hoeft u geen nieuw dossier aan te maken. Andersom geldt dit ook; u kunt het dossier op ‘Betalend’ zetten en, zodra de toevoeging is toegewezen, de status wijzigen naar ‘Toevoeging’.

U hoeft voor toevoegingszaken geen apart tariefbeleid aan te maken. Alle bedragen die van toepassing zijn op een toevoeging, kunt u op een apart tabblad invoeren en hierna eenvoudig declareren.

Doet u veel toevoegingszaken? Dan kunt u instellen dat een nieuw dossier standaard op ‘Toevoeging’ komt te staan, zodat u dit niet steeds hoeft aan te klikken. Doet u juist incidenteel toevoegingszaken? Dan kunt u uiteraard ook instellen dat een nieuw dossier standaard op ‘Betalend’ komt te staan.

Zelf ervaren hoe eenvoudig het werkt?
Probeer Urios 30 dagen gratis!

Vraag een proeflicentie aan en probeer Urios 30 dagen geheel gratis en vrijblijvend.
Belt of mailt u liever? Neem dan gerust contact met ons op via 072 512 22 05 of info@urios.nl.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.