5/5

5/5 sterren op Google

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Insolventiesoftware voor curatoren

Handel faillissementen snel en overzichtelijk af

Een aparte tak in de advocatuur: het insolventierecht. Een faillissement afwikkelen is ingrijpend voor uw cliënt. Een zorgvuldige afhandeling is daarbij uiteraard van groot belang. De Insolventiemodule van Urios helpt u, als curator, bij het overzichtelijk en zorgvuldig afhandelen van uw insolventiezaken.

Tijdschrijfgroepen

Geef eenvoudig per tijdregel aan onder welke tijdschrijfgroep deze valt.

Salarisverzoek

Automatisch uitgerekend volgens de Recofa-richtlijnen.

Overzichtelijke rapporten

Onder andere nog te verzoeken salarissen gemaximaliseerd op beschikbaar boedelactief.

In korte tijd de mogelijkheden van Urios ontdekken?
Vraag een vrijblijvende demo aan.

Faillissementsdossiers aanmaken:
een fluitje van een cent

In Urios maakt u gemakkelijk een nieuw dossier aan. Zo ook een Insolventiedossier. Zodra u in Urios aangeeft dat het een Insolventiezaak betreft, toont Urios alleen de velden die hierop van toepassing zijn. Zo blijft uw scherm altijd overzichtelijk.

Bij het aanmaken van een dossier kunt u direct de standaardinformatie invoeren, zoals het faillissementsnummer en de datum van de uitspraak, en onderscheid maken tussen het beschikbare boedelactief (oftewel het banksaldo) en het gerealiseerde boedelactief (ten behoeve van de boedelfactor).

Mocht u deze informatie nog niet voorhanden hebben op het moment van aanmaken, kunt u dit altijd op een later moment invoeren bij uw dossier. Dit geldt eigenlijk voor alle velden in Urios. Alleen de dossiernaam en één cliëntnaam zijn verplicht.

Jesse cartoon Urios Insolventiemodule

Uw uren invoeren

De uren die u werkt aan uw Insolventiedossiers voert u net zo eenvoudig in als bij ieder ander type dossier. Het enige verschil is dat u op voorhand kiest voor een tijdschrijfgroep. Omdat (nog) niet alle rechtbanken op één lijn zitten wat betreft de notatie van de tijdschrijfgroepen, kunt u in Urios zowel voor de oude nummering als voor de nieuwe tijdschrijfgroepen kiezen.

Met een sneltoets, pijltje naar boven op uw toetsenbord, herhaalt u uw vorige invoer. Zo voert u snel meerdere tijdregels achter elkaar in. Alleen de tijdsduur dient u opnieuw op te geven. De geschreven tijd vindt u terug op het tabblad Tijdregels. Hier kunt u ook de status van de tijdregels terugzien in een kolom, weergeven als ‘open’, ‘op verslag’, ‘verzocht’ of ‘gedeclareerd’.

Salarisverzoeken volgens Recofa-richtlijnen

Een verzoek om voorschot indienen dat hoger ligt dan het banksaldo is zonde van uw tijd. Net als het zelf uitrekenen tot welke datum u dan wél uw salaris zou kunnen verzoeken om ongeveer op dat bedrag uit te komen. Daarom doet Urios dit voor u! Efficiënter werken kan bijna niet.

De Insolventiemodule van Urios biedt u een vijftal overzichten die, voor zover bij ons bekend, voldoen aan de richtlijnen die door de verschillende rechtbanken in Nederland worden gesteld.

* Op basis van Tijdregistratieverslagen, Afwijkende periode (zelf start- en einddatum ingeven), Totaalbedrag (feitelijk beschikbare boedel).

Inzicht in uw geschreven tijd

Al uw dossiers overzichtelijk in één systeem

Naast uw Insolventiedossiers kunt u ook eenvoudig uw betalende zaken, toevoegingsdossiers en interne dossiers in Urios administreren. Deze verschillende soorten dossiers zijn allemaal zichtbaar op één tabblad.

Dankzij datafilters kunt u ook selecteren op specifieke kenmerken van dossiers. Filter bijvoorbeeld op alleen lopende dossiers, dossiers van een specifieke dossiereigenaar of insolventiedossiers. Zo houdt u altijd een goed overzicht van uw zaken en werkzaamheden.

Zelf ervaren hoe eenvoudig het werkt?
Probeer Urios 30 dagen gratis!

Vraag een proeflicentie aan en probeer Urios 30 dagen geheel gratis en vrijblijvend.
Belt of mailt u liever? Neem dan gerust contact met ons op via 072 512 22 05 of info@urios.nl.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.