5/5

5/5 sterren op Google

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tijdschrijfsoftware voor advocaten

Tijdschrijfsoftware voor advocaten

Op basis van uurtarief, vaste prijs, verschotten en voorschotten

Urios is een softwarepakket speciaal ontwikkeld voor de advocatuur. Hierin kunt u handmatig tijd schrijven of met een stopwatch. Deze tijd declareert u vervolgens eenvoudig tegen het gestelde uurtarief, tegelijk met of separaat van de verschotten. Ook is het mogelijk een vaste prijs te declareren en een voorschotnota uit te sturen.

Naast urenregistratie beheert u eenvoudig uw relaties en dossiers, genereert u documenten en e-mails en verstuurt u declaraties. Per post of per e-mail.

Met of zonder stopwatch

Laat automatisch een stopwatch starten bij het opstellen van documenten en e-mails of zet dit uit. Handmatig tijd schrijven en bewerken kan altijd.

Tariefbeleid per medewerker

Voer een standaard uurtarief in per medewerker of dienst, koppel een vaste prijs aan een dossier of werk op abonnementsbasis.

Werk met een factor

Wel alle tijd schrijven maar niet alle tijd in rekening brengen? Pas een andere factor toe per tijdregel.

In korte tijd de mogelijkheden van Urios ontdekken?
Vraag een vrijblijvende demo aan.

Tijdschrijven speciaal voor advocaten

Het registreren van gewerkte tijd kan op talloze manieren. Daarbij zijn er legio programma’s waarin u kunt tijdschrijven. Echter, veel van deze tijdschrijfsoftware is niet specifiek bedoeld voor de advocatuur. Hierdoor kunt u vastlopen als er geen sprake is van een kant-en-klaar ‘uurtje factuurtje’. U kunt deze tijd vervolgens declareren op basis van de gewerkte uren, vaste prijs of abonnement.

Als advocaat kunt u met Urios uit de voeten als u:

  • Per cliënt of per dossier andere prijs- of betalingsafspraken maakt
  • Bepaalde werkzaamheden niet in rekening wilt brengen, maar wel op de specificatie wilt tonen
  • Een tijdregistratieverslag per tijdschrijfgroep moet opstellen
  • Een urenstaat aan de Raad van Rechtsbijstand moet aanleveren

Met Urios kunt u deze en andere specifieke informatie administreren, omdat het speciaal voor u als advocaat is ontwikkeld. Met behulp van de verschillende filters selecteert u zelf welke data voor u het meest relevant is om te zien op uw scherm.

Tijdregels invoeren Urios

Herhaal eenvoudig uw vorige invoer met de pijltjestoets naar boven (↑) op uw toetsenbord.

Handmatig tijdschrijven

Handmatig doet u dit met een algemene knop ‘Tijdregels invoeren’ of vanuit het dossier. Zo hoeft u hiervoor niet eerst het dossier te openen en kunt u meerdere tijdregels voor verschillende dossiers achter elkaar invoeren. Navigeren tussen velden en schermen kan zowel met de muis als met het toetsenbord.

Tijdschrijven met een stopwatch

Met behulp van de Urios Stopwatch lekt er minder tijd weg. Start de Stopwatch handmatig of automatisch bij het opstellen van een document of e-mail, bij het openen van bestanden in een dossiermap of als u belt middels VoIP. Met de optie ‘Altijd zichtbaar’ blijft de Stopwatch altijd op de voorgrond, zodat u de tijd niet uit het oog verliest.

Schrijf tijd in tikken of minuten

Registreer tijd in losse minuten of in tikken van 5 of 6 minuten. Kies zelf of u met de stopwatch geregistreerde tijd afrondt op minuten of op eenheden van 3, 5 of 6 minuten.

Stel een uren- of bedragmelder in

Het is ook mogelijk een urenmelder of bedragmelder in te stellen voor dossiers. Voornamelijk handig als u een vast bedrag heeft afgesproken of een bepaald bedrag krijgt voor een toevoegingszaak. Als u de ingestelde grens overschrijdt, geeft Urios een melding. U kunt dan uiteraard zelf bepalen of u wilt doorwerken aan het dossier of eerst wachten op een nieuwe vergoeding of tot de nieuwe periode.

Stopwatch klein Urios
Geminimaliseerde stopwatch, lopend (groen).
Middelgrote stopwatch, gepauzeerd (rood).
Stopwatch groot Urios
Uitgeklapte stopwatch, gereset (zwart) en met memo-veld.

Verschillende opties per tariefgroep

Declareer geschreven tijd op basis van een uurtarief, vaste prijs of abonnement. Voor toevoegingen en insolventies bestaan aparte opties.

  • Uurtarief: maak een tariefgroep voor het hele kantoor of per medewerker. Bepaal per tariefgroep of u wel of geen kantoorkosten rekent.
  • Vaste prijs: kies voor een tariefgroep met of zonder specificatie. Bij het eerste worden automatisch alle geschreven uren afgedeclareerd. Ook kunt hier kiezen of u wel of geen kantoorkosten rekent.
  • Abonnementen: voer een vaste-prijs-tarief in die u per maand, kwartaal of jaar declareert. Bepaal per type abonnement of u wel of geen kantoorkosten rekent. De abonnementen die gereed zijn voor declaratie komen automatisch naar voren bij periode declareren.
  • Toevoegingen: op een apart tabblad bij het dossier vult u de toevoegingsbedragen in. Deze bedragen kunt u vervolgens 1-op-1 declareren, ook los van elkaar.
  • Insolventies: wij updaten het tarief voor curatoren automatisch ieder jaar zodra het bekend is. Aan de hand van uw recofa-factor berekent Urios automatisch het juiste tariefbeleid voor de medewerker.
Nieuwe tariefgroep invoeren Urios

Geschikt voor elk advocatenkantoor

Met Urios bespaart u veel tijd op uw administratieve taken, zodat u zich volledig kunt inzetten voor uw cliënt. Urios biedt een oplossing waar iedereen mee kan werken, ook zonder training, en versimpelt veel van uw dagelijkse taken.

Het programma is ontwikkeld om u te ondersteunen en legt u geen werkwijze op. U kunt het programma zeer flexibel instellen, waardoor het altijd aansluit op de werkwijze van uw kantoor.

Urios is geschikt voor zowel kleine als grotere praktijken en wordt ook veel gebruikt door eenmanskantoren.

Dankzij onze gunstige tarieven is Urios ook zeer aantrekkelijk voor kantoren die in de opstartfase zitten. Naarmate het kantoor groeit kunt u Urios gemakkelijk uitbreiden met modules die nuttig zijn voor uw dienstverlening.

Jesse cartoon Urios

Lokaal, in de cloud of hybride? U bepaalt

Met de software van Urios kunt u niet alleen eenvoudig uw tijd registreren en declareren, maar voert uw volledige kantooradministratie in één pakket. Onze focus ligt op gebruiksgemak, tijd besparen en betaalbaarheid. Met onze software kunt u veilig werken op een manier die bij uw kantoor past.

Daarnaast kiest u zelf waar u Urios installeert: op een lokale pc/server of in de cloud. Welke opties voor u mogelijk zijn hangen af van de door u gewenste werkwijze en uw budget.

Lees ook onze blogartikel: Lokaal, cloud of hybride werken

Zelf ervaren hoe eenvoudig het werkt?
Probeer Urios 30 dagen gratis!

Vraag een proeflicentie aan en probeer Urios 30 dagen geheel gratis en vrijblijvend.
Belt of mailt u liever? Neem dan gerust contact met ons op via 072 512 22 05 of info@urios.nl.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.