5/5

5/5 sterren op Google

Van AdvocaatCentraal naar Urios: "Mijn declarabele tijd nam direct enorm toe"

Het verhaal van Heikens Advocatenkantoor uit Amsterdam

In 2012 kwamen we voor het eerst in contact met Marcel Heikens. Op dat moment gebruikte hij software van AdvocaatCentraal. Daar werkte hij op zich prima mee, maar hij miste een stukje automatisering. Voornamelijk omtrent tijdschrijven. Want, in zijn eigen woorden: “Ik ben de slechtste tijdschrijver die er bestaat.”

Hij stapte echter niet direct over naar Urios; pas 6 jaar later werd hij klant. Hoe dat zo is gelopen? U leest het hieronder!

Marcel Heikens Amsterdam Urios

Marcel Heikens, advocaat

Michael de Graaf jurist Urios

Michael de Graaf, jurist

Over Heikens Advocatenkantoor

Heikens Advocatenkantoor ondersteunt zowel particulieren als het midden- en kleinbedrijf en biedt hulp op diverse rechtsgebieden, waaronder het arbeidsrecht, huurrecht, bestuursrecht en het (jeugd)strafrecht.

Naast het voeren van procedures staat het team haar cliënten met gedegen en persoonlijk advies bij en kunnen zij hen ondersteunen bij alle mogelijke juridisch relevante kwesties.

Zij helpen hun cliënten graag met het vinden van een juiste juridische aanpak, maar verwijzen door waar nodig. Hiermee zijn cliënten verzekerd van de juiste rechtshulp.

De eerste kennismaking met Urios

In 2012 ontving Marcel Heikens zijn eerste proeflicentie van Urios. Hij was op zoek naar software die hém hielp bij tijdschrijven. “Tijdschrijven is zogezegd niet mijn sterkste punt.”, aldus Marcel.

Veel van zijn declarabele tijd komt voort uit inkomende en uitgaande e-mails. Dit is vaak het startpunt van zijn taak voor een dossier en ook weer het eindpunt. Een voorbeeld: een e-mail komt binnen, naar aanleiding hiervan stelt hij een document op en vervolgens verzendt hij dit document weer per e-mail. 

Zijn verzoek: “Ik zou graag zien dat, bij uitgaande e-mails, Urios mij direct vraagt of ik 1) deze e-mail wil opslaan in de dossiermap en 2) direct tijd wil schrijven op dit dossier of een stopwatch start zodra ik een e-mail opstel. “. Daar gingen wij natuurlijk mee aan de slag.

Marcel Heikens Amsterdam Urios

“Urios voldeed steeds meer aan mijn behoeftes. Ik werd ook steeds op de hoogte gesteld als een ‘wens’ van mij geïntegreerd was. Hierdoor ben ik uiteindelijk met het volste vertrouwen overgestapt naar Urios.”

– Marcel Heikens, advocaat-partner

Het moment van de waarheid

In 2016 was het dan zover: het opslaan in de dossiermap vanuit Outlook en hierop direct (automatisch) tijdschrijven was mogelijk. Ook was het zijn wens een iDEAL-knop te kunnen integreren in de facturatiemail, want dat deed hij nu ook. Een meevaller: dit kon in Urios al én zelfs in minder handelingen dan hij gewend was.

Nu hield hem nog één ding tegen van de overstap: hij wilde weten hoe bruikbaar Urios was als CRM, voornamelijk wat betreft het genereren van brieven. Na wat gespeeld te hebben met het maken van Word-sjablonen, was het in 2018 dan zover: Heikens Advocatenkantoor stapt over naar Urios.

Michael de Graaf jurist Urios

“Ik vind het fijn dat je er zelf voor kunt kiezen of je Urios lokaal of in de cloud gebruikt. Bovendien zijn zowel de applicatie als de dossiermappen altijd ook lokaal beschikbaar. Dus, heb je tijdelijk geen internetverbinding? Dan kun je gewoon doorwerken.”

– Michael de Graaf, jurist

De favoriete functionaliteiten van Marcel

“Het grootste voordeel van onderstaande functionaliteiten is dat er minder tijd weglekt. Ik krijg een veel realistischer beeld van hoeveel tijd ik aan een dossier besteed en bepaal achteraf uiteraard zelf hoeveel van die tijd ik daadwerkelijk in rekening breng.”

Outlook-knop

“Hiermee kan ik e-mails direct opslaan in de juiste dossiermap én vraagt Urios hierna meteen of ik er tijd voor wil schrijven. Dit levert mij veel declarabele tijd op.”

iDEAL-knop

“Dankzij de iDEAL-knop betalen mijn cliënten veel sneller en het scheelt mij ook nog eens controlewerk. Met één klik voegde ik de knop toe in mijn standaard facturatiemail.”

Documenten genereren

“Het is in het begin even tijd investeren, maar toen ik mijn meest gebruikte sjablonen afhad, bespaarde ik direct zeeën van tijd. Wat ook betekent dat ik meer tijd heb voor mijn cliënten.”

De toekomst met Urios

“Als ik zo kan blijven sparren met de mensen van Urios als ik nu doe en zij blijven doorontwikkelen op basis van wensen uit de praktijk, zie ik mezelf nog heel lang gebruik maken van dit programma. Niet alleen omdat de software enorm gebruiksvriendelijk is, maar ook zeker vanwege het fijne contact met de medewerkers.”

Marcel: “Nog een leuk feitje: tijdens het gesprek voor deze case kwam naar voren dat ik het fijn zou vinden als ook bij het openen van documenten, dus niet alleen bij het opstellen ervan, een timer gaat lopen. Een paar dagen later kreeg ik het bericht dat dit al een tijdje op de planning staat, maar ze deze functionaliteit nu naar voren gaan halen. Geweldig toch?!”

5/5

“Je kunt Urios afstemmen op hoe je gewend bent te werken. Daardoor voelt het snel vertrouwd. Als je iets wilt gebruiken, gebruik je het. Zo niet, dan niet. Zo simpel werkt het.”

Overweegt u over te stappen van AdvocaatCentraal naar Urios? Daar hebben we ervaring mee!

Wilt u het zelf horen van Marcel Heikens?

Misschien wilt u van Marcel Heikens of Michael de Graaf zelf horen hoe zij de samenwerking met Urios ervaren. U kunt dan ook direct wat concrete vragen stellen, ook over de overstap van AdvocaatCentraal naar Urios, zodat u een goed beeld krijgt van Urios in de praktijk. U mag hiervoor contact opnemen met Marcel Heikens. Kijk voor de contactgegevens op de website van Heikens Advocatenkantoor.

Spreekt u liever direct iemand van Urios? Dat kan natuurlijk ook! Bel ons dan geheel vrijblijvend op 072 512 22 05.

Marcel Heikens Amsterdam Urios

– Marcel Heikens,
advocaat bij Heikens Advocatenkantoor

Benieuwd geworden naar Urios? Maak vrijblijvend kennis!

Een softwarepartner kiezen doet u niet ‘even’. Het is een weloverwogen keuze. Mede omdat u op zoek bent naar een samenwerking voor de lange termijn. Daarom geven wij u graag de mogelijkheid grondig kennis te maken met Urios.

Probeer 30 dagen gratis

Ontvang een gratis en vrijblijvende proeflicentie en krijg toegang tot alle functionaliteiten van Urios.

Vraag een demo aan

Ontdek in ca. 1,5 uur de mogelijkheden van Urios. Interactief en geheel afgestemd op uw wensen.

Bel ons direct

Eerst wat inventariserende vragen? Neem gerust contact met ons op! Telefonisch of per mail.