5/5

5/5 sterren op Google

E-facturatie voor advocaten

Direct als pdf-bijlage bij de e-mail,
optioneel met Mollie-betaalknop

Met Urios factureert u net zo eenvoudig digitaal als op papier. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor hun cliënten per e-mail de factuur toe te sturen. Ook steeds meer cliënten vragen om of eisen een digitale factuur. Zo verzoeken gemeenten steeds vaker dat facturen digitaal worden ingediend.

Met de module E-factureren kunt u per cliënt aangeven of u deze factuur per post verstuurt, e-mailt met pdf-bijlage of verstuurt via het Peppol-netwerk met eConnect.

Bespaar tijd op printwerk

Verzend eenvoudig per e-mail facturen vanuit Urios met standaard sjablonen.

Ontvang betalingen via iDEAL

In combinatie met een gratis account bij Mollie kunt u een iDEAL-knop toevoegen in uw facturatiemail.

Via het Peppol-netwerk

Factureer via het Peppol-netwerk (met eConnect) eenvoudig aan de overheid.

In korte tijd de mogelijkheden van Urios ontdekken?
Vraag een vrijblijvende demo aan.

Kies per relatie de facturatiemethode

Factureren per e-mail bespaart u gegarandeerd een hoop tijd en geld (afdruk- en verzendkosten). Sommige cliënten zullen echter de voorkeur geven aan ontvangst per post. Daarom kunt u per relatie aangeven of de factuur per e-mail of per post moet worden verzonden. U kunt de facturatiemethode te allen tijde wijzigen. Urios biedt onderstaande facturatiemogelijkheden:

  1. Per post. De factuur wordt afgedrukt via de printer, zodat u deze in een enveloppe op de post kunt doen. 
  2. Per e-mail. De factuur wordt, met een begeleidende e-mail, als bijlage verzonden per e-mail. Voer het e-mailadres van de debiteur in en desgewenst een CC- en BCC-adres. U kunt ook apart een tweede ontvanger invoeren.
  3. Met eConnect. Factureer via het Peppol-netwerk met de eConnect-koppeling. Dit is verplicht bij facturatie aan de overheid en steeds gebruikelijker bij facturatie aan gemeenten en bedrijven.

Werk efficiënter dankzij standaardisatie

Het opstellen van facturen en bijbehorende e-mails kan veel tijd in beslag nemen. Dit terwijl veel elementen op een factuur gelijk blijven en alleen de cliënt- of dossierspecifieke informatie wijzigt.

Declaratie- en herinneringssjabloon

Eerst kiest u een declaratie- en herinneringsjabloon in Urios, waarbij de gegevens uit Urios – zoals cliëntgegevens, dossiereigenaar en het te declareren bedrag – direct worden uitgelezen op de factuur. Hiervoor kunt u standaard teksten opstellen uitgesplitst naar type declaratie. Denk aan een declaratie op basis van uurtarief, declaratie op basis van vaste prijs, eerste herinnering etc. Hierop kunt u veel tijd besparen.

Indien gewenst, kunnen wij het sjabloon ook geheel voor u op maat maken. Daarnaast kunt u zelf uw briefpapier als pdf-achtergrond toevoegen, zodat u altijd declareert en herinnert in uw huisstijl.

Standaard teksten voor declaratiemails

Ook kunt u standaard teksten voor facturatie-e-mails opstellen. Met speciale codes voor declaraties leest u eenvoudig de cliënt- en dossierspecifieke gegevens uit in deze e-mail. Hieraan wordt automatisch de pdf-factuur als bijlage toegevoegd. Dit kan dankzij de koppeling met Outlook.

De opmaak van de adressering op de factuur wordt bepaald door het vestigingsland van uw cliënt. Op dit moment kunt u kiezen uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten. U kunt het adresveld ook vrij invullen.

Ontvang betalingen via iDEAL

In combinatie met een gratis account bij Mollie kunt u een iDEAL-betaalknop toevoegen aan uw facturatiemail. Zo kunnen uw cliënten letterlijk met één druk op de knop betalen via hun eigen bank. Dit bespaart zowel u als uw cliënten tijd.

Het enige wat u hiervoor betaalt, zijn de kosten per geslaagde transactie. Bij iDEAL is dit een vast bedrag per geslaagde transactie. Dit weegt niet op tegen de tijd die u bezig bent met het handmatig verwerken van geprinte facturen.

Jesse cartoon Urios e-factureren

Factureer aan de overheid via het Peppol-netwerk

Factureert u aan overheden of grote bedrijven? Dankzij de koppeling met eConnect kunt u vanuit Urios e-facturen versturen via het Peppol-netwerk. Zodoende kunt u ook elektronisch factureren aan overheden. Het biedt een makkelijke oplossing om facturen elektronisch te verwerken: van bonnetje tot e-factuur.

Peppol maakt gebruik van een UBL-bestand dat op een gestructureerde manier alle gegevens bevat die op de factuur staan. Iedere softwareleverancier die is aangesloten op het Peppol-netwerk, bijvoorbeeld via eConnect, kan dat UBL-bestand verwerken.

Daarnaast kunnen wij op aanvraag facturatie in Ledes-formaat voor u integreren. Dit is maatwerk per kantoor.

Zelf ervaren hoe eenvoudig het werkt?
Probeer Urios 30 dagen gratis!

Vraag een proeflicentie aan en probeer Urios 30 dagen geheel gratis en vrijblijvend.
Belt of mailt u liever? Neem dan gerust contact met ons op via 072 512 22 05 of info@urios.nl.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.