Overstappen van Legal Eagle naar Urios

Legal Eagle is sinds 1 juli 2018 gestopt met het uitgeven van hun programma. Dat betekent dat de software sinds die tijd niet meer wordt geüpdatet en eventuele foutmeldingen niet meer worden opgelost. Het gaat goed zolang het goed gaat. Maar wat als u vastloopt? Legal Eagle is er dan niet om u te ondersteunen. Ook de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) stuurt er nu op aan dat Legal Eagle-gebruikers op korte termijn overstappen op een alternatief.

Bij Urios snappen we dat overstappen naar andere software niet zomaar iets is. U wilt een weloverwogen beslissing nemen, zodat u hopelijk weer 10, 20 of misschien wel 30 jaar toekunt met uw nieuwe pakket. Daarom helpen wij u hier graag bij. Hieronder hebben we voor u op een rijtje gezet hoe de overstap van Legal Eagle naar Urios in zijn werk gaat.

Wordt uw vraag hieronder niet beantwoord? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via info@urios.nl of 072 512 22 05.

Van een kantoor zelf horen hoe Urios hen bevalt?

We hebben al meerdere kantoren mogen begeleiden van Legal Eagle naar Urios. Wilt u van deze kantoren zelf horen hoe zij de overstap hebben ervaren en hoe Urios hen nu bevalt? Neem gerust contact met ons op. Dan brengen wij u met hen in contact.

Deze data kunnen we overzetten naar Urios

Legal Eagle en Urios hebben veel raakvlakken: met Urios kunt u ook lokaal werken, uw dossiermappen beheren in Verkenner en navigeren tussen verschillende tabbladen. Omdat we al meerdere datamigraties van Legal Eagle naar Urios hebben gedaan, weten we dat we veel van uw huidige data kunnen overzetten. Elk kantoor gebruikt Legal Eagle echter net weer op een andere manier, waardoor we altijd maatwerk moeten verrichten. Hieronder ziet u welke data we kunnen overzetten.

Medewerkers

 • Verkorte naam
 • Volledige naam

Tariefbeleid

 • Naam
 • Tarief

Dossiers

 • Dossiernummer
 • Dossiernaam
 • Archiefnummer
 • Dossiereigenaar
 • Tariefgroep
 • Fase

Toevoeging

 • Wel/niet toevoeging
 • Toevoegingsnummer
 • Datum aanvraag

Relaties

 • NAW-gegevens
 • Contactinformatie

Dossierpartijen

 • Cliënten
 • Wederpartij
 • Overige relaties
 • Extra rollen
 • Percentages

Activiteiten

 • Wel/niet gedeclareerd
 • Factor
 • Tijdsduur

Verschotten

 • Wel/niet gedeclareerd

Agenda

 • Agenda-items

Zo werkt overstappen naar Urios

STAP 1: VOORBEREIDING

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom vragen wij u en/of uw systeembeheerder alvast onderstaande zaken te verzamelen.

 1. Back-up door uw IT-partij voor de proefmigratie. Dit kan op elk gewenst moment.
 2. Als de proefmigratie naar wens is, plannen we een definitieve migratiedatum in. De definitieve migratie kan op werkdagen op elk moment worden ingepland. Onze ervaring leert dat een rustige dag aan het begin of einde van de maand de voorkeur heeft.
 3. Indien van toepassing: voorbereiding Huisstijlservice (factuursjabloon op maat). Voor het uitvoeren van de huisstijlservice hebben wij een voorbeeld nodig van een factuur, een specificatie, een herinnering en een Word-document plus uw kantoorlogo in hoge resolutie.
 4. Indien van toepassing: bestaande Word-modellenvan Legal Eagle-formaat omvormen naar Urios-formaat, zodat deze ook vanuit Urios gebruikt kunnen worden. Dit kunt u zelf doen met behulp van onze handleiding. Wij kunnen dit ook voor u doen tegen een meerprijs per model.
 5. Aanleveren nieuwe back-up aan het einde van de voorgaande dag of begin van de ochtend door IT-partij.

Huisstijlservice facturen (optioneel)

Eenmalig € 95,-

Een sjabloon voor een factuur, specificatie en herinnering in uw huisstijl. 

Word-modellen omzetten (optioneel)

€ 30,- per model

Uw bestaande modellen uit Legal Eagle omzetten naar modellen die geschikt zijn voor Urios. 

STAP 2: DATAMIGRATIE

Datamigratie

Als we alle gegevens hebben die moeten worden overgezet van Legal Eagle naar Urios en de proefmigratie goed is gegaan, kan de echte datamigratie plaatsvinden. Hiervoor moeten we een nieuwe back-up ophalen van uw huidige data. De data die u hierna invoert, worden niet overgezet naar Urios. Wij raden daarom ook aan pas weer nieuwe dossiers en tijdregels in te voeren in Urios.

De migratie en het koppelen van de dossiermappen gebeurt op dezelfde werkdag. In de loop van de middag kunnen we starten met het instellen van Urios. Het is zelfs mogelijk om diezelfde middag al een workshop (voor de advocaten) en begeleiding bij het instellen (voor het secretariaat) op locatie in te plannen.

Een workshop is aan te raden als uw kantoor uit meerdere medewerkers bestaat. Zo weet u zeker dat u allemaal dezelfde werkwijze hanteert, wat zorgt voor meer efficiëntie.

STAP 3: STARTEN MET URIOS

Datamigratie

Eenmalig € 595,-

De datamigratie bestaat uit dataverzameling, een proefmigratie en de definitieve migratie. Al met al zal dit ongeveer één werkdag in beslag nemen. Wij zullen u hierbij ook helpen met de basisinstellingen voor uw kantoor.

Starten met Urios

Om direct goed van start te gaan met Urios, zorgen we ervoor dat de basisinstellingen voor uw kantoor goed staan.

Opnieuw koppelen van dossiermappen

Omdat u met Legal Eagle met eenzelfde soort mappenstructuur werkt als bij Urios, hoeven we alleen in Urios aan te geven waar hij deze mappen moet zoeken. U kunt in de meeste gevallen uw huidige mappenstructuur dus gewoon behouden. Afhankelijk van hoe dit bij u is ingericht, kan er meerwerk aan verbonden zijn. De kosten hiervan bespreken we op voorhand met u.

De basisinstellingen voor uw kantoor

Let op: na de datamigratie kunt u direct beginnen met tijdschrijven op dossiers. Hiervoor zijn de basisinstellingen niet noodzakelijk.

Voordat u nieuwe dossiers invoert of gaat factureren, dient u een aantal basisinstellingen in Urios aan te passen aan de werkwijze van uw kantoor. Denk hierbij aan:

 • Dossiernummering
 • Factuurnummering
 • Voorkeuren voor het opslaan van tijdregels
 • Standaard teksten voor facturen en e-mails (zodat u sneller kunt werken)
Hierbij helpen wij u graag.

Aan de slag met Urios

Onze ervaring leert dat er in de eerste twee weken nog wel wat telefoontjes naar de helpdesk komen, maar dat dit al snel afneemt omdat u zich het pakket snel eigen maakt. Uiteraard kunt u altijd gebruikmaken van onze workshop om als kantoor direct op één lijn te zitten wat betreft de werkwijze van Urios.

Workshop (optioneel)

Eenmalig € 379,-

We richten de workshop uiteraard zo in dat uw kantoor er écht iets aan heeft. Dus geen standaard riedeltje, maar 100% toegepast op de werkwijze van uw kantoor. 

Omdat we bekend zijn met Legal Eagle, en hiervan al meerdere migraties hebben verzorgd, kennen we de verschillen en overeenkomsten tussen de twee pakketten. Deze stippen we dan ook graag aan, zodat u zich direct thuisvoelt bij Urios.

5/5

Geweldig hoe Ilse en Koos ons hebben geholpen met een soepele migratie. Goede inventarisatie en duidelijke communicatie. We konden zo verder waar we waren gebleven, binnen één dag!

– Advocatenkantoor uit Amsterdam

5/5

Wij hebben gekozen voor de workshop omdat we direct goed van start wilden met Urios. Met 6 advocaten en 3 man ondersteunend personeel is het belangrijk om goed dezelfde werkwijze te hanteren.

– Advocatenkantoor uit Breda

Praktische informatie

Proefmigratie

Ter voorbereiding van de echte datamigratie voeren we altijd een proefmigratie uit. Zo weten we zeker dat alle data op de correcte manier wordt uitgelezen in Urios. Het resultaat van deze proefmigratie nemen we met u door, zodat u de overgezette data zelf kunt controleren.

Kosten

De kosten van de proefmigratie zijn verwerkt in de datamigratie. Als uw kantoor een proefmigratie wil uitvoeren alvorens een beslissing te nemen, rekenen we 50% van de kosten van de complete migratie. Deze kosten vervallen als uw kantoor alsnog voor Urios kiest.

Datamigratie

Voor de definitieve datamigratie reserveren wij een hele werkdag. Hierbij zorgen we ervoor dat u altijd één aanspreekpunt heeft die gedurende deze dag beschikbaar is. Het is prettig als uw IT-partij die dag goed bereikbaar is voor eventuele toegangsvereisten en vragen vanuit onze kant.

De datum voor datamigratie bepalen we uiteraard in overleg met uw kantoor.

Kosten

De kosten voor de definitieve migratie bedragen € 595,-. Voor avonden, weekend- of feestdagen is een toeslag van 50% van toepassing.

Facturatie

Wij factureren de totale kosten van een migratie – met eventuele kosten voor de huisstijlservice, Word-sjablonen en workshop – achteraf, tegelijkertijd met de licenties die een jaar vooruit worden gefactureerd.

Extra cloud diensten

Als u besluit in de cloud te gaan werken met Urios heeft u meestal de Urios Cloud Database nodig. Optioneel is de Urios Cloud Drive voor opslag van bestanden in de cloud. In plaats van de Urios Cloud Drive kunt u ook kiezen voor een andere cloud provider, zoals OneDrive (bij een Office 365 abonnement) of Google Drive. Als u gebruik gaat maken van een terminal server, heeft u geen van voorgenoemde diensten nodig.

Urios Cloud Database

In deze database staan alle gegevens die u direct kunt terugvinden in Urios. Denk aan relaties, dossiers, tijdregels en declaraties.

Lees meer over Urios Cloud Database

Urios Cloud Drive

Hier staan alle bestanden en documenten die aan de dossiers in Urios zijn gekoppeld. Direct bereikbaar vanuit Urios.

Lees meer over Urios Cloud Drive

Heeft u vragen omtrent overstappen naar Urios?

Laat een terugbelverzoek achter. Dan nemen wij vrijblijvend contact met u op om u vragen omtrent overstappen te beantwoorden.
Neemt u liever zelf contact met ons op? Bel ons op 072 512 22 05.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.