Urios Cloud Drive

Inleiding

Heeft u graag altijd uw dossierstukken bij de hand? Op uw laptop of tablet, ook als uw geen internet tot uw beschikking heeft? En wilt u deze stukken eenvoudig en op een veilige manier kunnen delen met uw cliënt of andere partijen? Dan is de Urios Cloud Drive een goede oplossing.

De Urios Cloud Drive is een additionele dienst die wij aanbieden om uw stukken/documenten op een veilige manier binnen Nederland op te kunnen slaan. Van al uw bestanden blijven de 30 laatste versies bewaard en alle bestanden worden versleuteld opgeslagen. De backup van al uw bestanden die in deze Cloud Drive staan opgeslagen, wordt dus voor u geregeld. De Urios Cloud Drive kan op alle typen apparaten worden geïnstalleerd. Op uw computer op kantoor en op uw laptop, maar ook op uw telefoon of tablet. De Cloud Drive werkt op alle besturingssystemen (Apple, Windows, Android).

Als u werkt met de module Documentenbeheer zal de Urios Cloud Drive worden gekoppeld aan uw dossiermappen in Urios zodat u via het tabje Documenten automatisch in de juiste dossiermap in uw Cloud Drive uitkomt. Ook de mappen voor uw nieuwe dossiers worden automatisch in uw Cloud Drive aangemaakt en al uw bestanden worden in de juiste mappen opgeslagen, wat ook nu al het geval is. Als u geen gebruik maakt van de module Documentenbeheer kunt u ook werken met de Urios Cloud Drive maar is de automatische koppeling tussen uw eigen dossiermappen en de dossiers in Urios helaas niet mogelijk.

Gebruik van de clouddrive

Op Windows of Mac

Als de Cloud Drive op uw computer is geïnstalleerd, herkent u deze aan het onderstaande icoontje van het roze dossiermapje.

Het gebruik van de Cloud Drive op uw computer werkt op vele manieren hetzelfde als de mappen in Windows verkenner. U heeft een ‘extra map’ op uw computer, de Cloud Drive, waarin u nieuwe mappen kunt aanmaken en waar u bestanden heen kunt slepen of kunt kopiëren. De vaak al bestaande mappenstructuur die op een advocatenkantoor gebruikt wordt, kan dan ook vaak behouden blijven.

Via webportaal

Naast de extra map op uw computer heeft u ook toegang tot uw eigen Cloud Drive webportaal. Hier kunt u op inloggen en via dit portaal zijn al uw stukken bereikbaar. Vanuit de Cloud Drive op uw computer kunt u eenvoudig en op een veilige manier bestanden en zelfs hele mappen delen. Dit werkt onder meer door beveiligde linkjes naar deze bestanden te sturen naar uw ontvanger. De ontvanger kan uw cliënt zijn, maar ook met andere partijen kunt u op deze manier bestanden uitwisselen. U kunt per bestand aangeven of de ontvanger deze alleen mag openen, of ook mag bewerken of wissen. Naast de mogelijkheid van het verzenden van beveiligde links per e-mail, kunt u er ook voor kiezen om een ‘gast-login’ aan te maken. Dit gast-login kan fungeren als een soort van cliëntenportaal. Uw cliënt zou op deze manier alle stukken (die u beschikbaar stelt) in zijn of haar dossier kunnen inzien.

Dit portaal geeft u ook inzicht in de hoeveelheid data die u in gebruik heeft en het biedt de mogelijkheid om op afstand apparaten te ‘swipen’. Een voorbeeld; Op uw laptop staat de Urios Cloud Drive geïnstalleerd. Iedereen die uw laptop in handen heeft, kan in theorie bij uw bestanden. Wanneer uw laptop gestolen zou worden, kunt u de bestanden op dit aparataat op afstand wissen via uw webportaal. Dit kan alleen als de laptop verbonden is met internet, omdat er wel een verbinding moet zijn. Mocht de laptop op dat moment niet verbonden zijn met het internet, dan worden de bestanden alsnog gewist zodra het aparataat weer online is.

Gebruik op smartphone of tablet

Om de Urios Cloud Drive ook vanaf de smartphone of tablet te kunnen gebruiken moet u de volgende stappen uitvoeren.

 1. Installeer de “Synced Tool” app (van AnchorBox) voor iPhone via de App Store of via de volgende link: https://my.securefilesync.nl/files/download/ios/
  of voor Android via de Play Store (van Sync Technologies) of via de volgende link: https://my.securefilesync.nl/files/download/android/
 2. Start de Synced Tool app (twee pijltjes in een rondje)
 3. Vul in bij Host: my.securefilesync.nl
 4. Vul bij User het e-mailadres in dat gebruikt is voor de installatie van de Urios Cloud Drive, ook te vinden bij de instellingen van de Urios Cloud Drive.Properties/Voorkeuren afhankelijk van de versie:
 5. Vul bij Password uw zelfgekozen wachtwoord in. Neem contact met ons op als u dit wachtwoord niet weet.

Installatie

Eenmalige instelkosten

Als u met de Urios Cloud Drive wilt gaan werken maken wij een Cloud Drive voor u aan in onze eigen beheeromgeving. Daarna wordt de synchronisatie tool op uw computer geïnstalleerd. De bestanden die u in uw Cloud Drive tot uw beschikking wilt hebben dienen te worden verplaatst vanaf de huidige opslaglocatie en de instellingen in Urios moeten éénmalig worden aangepast om te zorgen dat Urios al uw bestanden ‘kan vinden’ en ook ‘weet’ waar de nieuwe bestanden, dossiermappen en/of declaraties moeten worden opgeslagen. Het opzetten van een nieuwe Cloud Drive en het installeren van de Cloud Drive op uw PC vraagt veel handwerk dat wij helaas niet kunnen automatiseren, zoals met de installatie van de Cloud Database wel grotendeels is gelukt. Daarom worden er éénmalige instelkosten van € 60,- in rekening gebracht voor het opzetten van uw Cloud Drive in onze eigen beheeromgeving, de installatie van de Cloud Drive op uw (één) computer, het verhuizen van uw stukken/dossiers en het aanpassen van de instellingen in Urios.

Wilt u de Cloud Drive vanaf meerdere apparaten kunnen gebruiken, bijvoorbeeld ook vanaf uw laptop, dan moet de Urios Cloud Drive ook op uw laptop worden geïnstalleerd en verbonden. Omdat de Cloud Drive voor u is aangemaakt in onze eigen beheeromgeving en daar al draait, is een deel van de werkzaamheden dus al uitgevoerd bij het inregelen van de eerste werkplek. Wij adviseren om elk volgende apparaat ook door ons te laten installeren, omdat wij dan kunnen controleren of er genoeg schijfruimte op de computer is en de instellingen in Urios gelijk kunnen houden. De kosten voor elk volgend apparaat zijn € 20,- ex btw. Net als bij uw Urios abonnement worden er geen kosten gerekend voor updates en support. Heeft u vragen over uw Cloud Drive, bel ons gerust! Om zelf op een tweede of derde apparaat de Cloud Drive te installeren en verbinden kunt u gebruik maken van onderstaande handleiding:

Installeren Urios Cloud Drive op Windows

 1. Inloggegevens, zijnde het e-mailadres en wachtwoord ingevuld bij het aanmaken van de cloud drive.
 2. De link voor het installeren van de synctool: Urios Cloud Drive Voor Windows Of ga naar Urios website – downloads en kies Urios Cloud Drive voor Windows Installatie
 3. Cliënt installeren op computer bij klant op c:\program files (x86)\…
 4. Afhankelijk van de grootte van Clouddrive, kijk eerst of er voldoende schijfruimte is om 10 of 100GB op te slaan.
 5. Na installatie komt er een scherm om inlog gegevens in te vullen. (e-mailadres en wachtwoord punt 1)
  Klik op Volgende
 6. Een nieuw scherm verschijnt kies hier voor Bestemming selecteren.
  Klik op Volgende.
 7. Selecteer door middel van de knop Bladeren de C: schijf of eventueel de D: schijf als er op schijf C: niet voldoende ruimte is.
  Klik op Volgende.
 8. Hierna kunt u eventueel mappen selecteren die u wilt synchroniseren.
  Klik op Volgende.
 9. Hierna start het synchroniseren van uw bestanden naar de UriosCloudDrive map.
 10. Zoek bij de systeempictogrammen de UriosCloudDrivePictogram(vaak onder ^ rechtsonder op de takenbalk)
 11. Klik op dit pictogram en in de pop-up dat verschijnt, klik rechtsboven op het tandwieltje (Beheren) en daarna op voorkeuren.
 12. Klik vervolgens op het tabblad Instellingen en haal de selectie bij Pictogram en meldingen weergeven weg.
 13. Op het tabblad Netwerk selecteer LAN Sync inschakelen
 14. Hierna kunt u eventueel Mappen en documenten van bijv. OneDrive of netwerkschijf verplaatsen naar de UriosCloudDrive.
 1. In het geval dat op de C schijf te weinig ruimte is en de UriosCloudDrive map op schijf D: is aangemaakt, kun je wanneer nodig een Symbolic link maken van D naar C zodat het de UriosCloudDrive benaderd kan worden alsof deze map op de C schijf staat.

 2. Start de opdrachtprompt “Als administrator”.

 3. Zorg dat je in C:\ staat.

  cd \
 4. Tik de volgende opdracht in:

  mklink /D UriosCloudDrive "D:\UriosCloudDrive"

Indexeren van bestanden in Windows voor sneller zoeken

Om bestanden snel te kunnen vinden ook in de UriosCloudDrive map kunt u Windows indexeren.

 1. Klik op de Windows startknop
 2. Type “indexeringsoptions” en dubbel klik op het resultaat.
 3. Klik op wijzigen en zoek de UriosCloudDrive op. (kann op schijf C of D zijn.
 4. Klik op het selectievakje voor deze map zodat deze geselecteerd is en klik op Ok.
 5. Bovenin het indexeringsoptions scherm ziet u de voortgang van de indexering. Kan enige tijd duren voordat dit voltooid is.
 6. Als gelijk de melding komt “indexeren is voltooid”, klik dan op de knop “Geavanceerd” en daarna op “Opnieuw samenstellen”.

Installeren Urios Cloud Drive op Mac OS X of macOS

 1. Inloggegevens bij de hand, zijnde het e-mailadres en wachtwoord ingevuld bij het aanmaken van de cloud drive.
 2. De link voor het installeren van de synctool: Urios Cloud Drive Voor Mac OS X en macOS Of ga naar Urios website – downloads en kies Urios Cloud Drive voor Mac OS X en macOS
 3. Cliënt installeren op MacBook, volgens standaard instellingen.
 4. Afhankelijk van de grootte van Clouddrive, kijk eerst of er voldoende schijfruimte is om 10 of 100GB op te slaan.
 5. Na installatie komt er een scherm om inlog gegevens in te vullen. (e-mailadres en wachtwoord punt 1)
  Klik op Volgende
 6. Een nieuw scherm verschijnt kies hier voor Standaard Bestemming.
  Klik op Volgende.
 7. Hierna kunt u eventueel mappen selecteren die u wilt synchroniseren.
  Klik op Volgende.
 8. Hierna start het synchroniseren van uw bestanden naar de UriosCloudDrive map.

Twee-staps-verificatie instellen

Bij twee-staps-verificatie is naast loginnaam en wachtwoord ook een verificatiecode nodig om in te loggen. Om de beveiliging van uw bestanden te waarborgen adviseren wij u twee-staps-verificatie ook bij uw Urios Cloud Drive aan te zetten. De Urios Cloud Drive biedt naast de lokale synchronisatie van bestanden namelijk ook altijd web-toegang. De twee-staps-verificatie zorgt ervoor dat iemand die op enige wijze uw loginnaam en wachtwoord in handen heeft gekregen niet bij uw bestanden kan. Dit omdat bij de web-toegang dan ook een extra verificatiecode nodig is.

1. Ga naar de webomgeving van uw clouddrive

 1. Klik op uw Windows-pc rechtsonder op het pijltje naar boven en vervolgens op het Urios Cloud Drive-icoontje.
 2. Klik vervolgens in dit schermpje rechtsboven op het wereldbolletje. Nu opent Urios Cloud Drive in uw browser. Bent u niet direct ingelogd? Log hier dan in met uw inloggegevens. Weet u uw inloggegevens niet (meer)? Neem dan contact met ons op.
 3. Klik rechtsboven bij uw accountnaam op het pijltje naar beneden > Account Settings of Account-instellingen.

U bevindt zich nu in het scherm waar u twee-staps-verificatie kunt instellen. Dit kan op twee manieren:

 1. Via de Authenticator app
 2. Via een mobiel nummer

2a. Verificatie via de Authenticator app

 1. Op uw smartphone: download de Authenticator app via de Google Play Store of App Store.
 2. In de Urios Cloud Drive-omgeving in uw browser: klik bij ‘Two-step authentication’ op Enable.
 3. Kies bij ‘Authentication Mode’ voor Authentication mobile app. Voer uw huidige wachtwoord in en klik op Save of druk op Enter.
 4. Nu verschijnt een QR-code die u met uw Authenticator app kunt scannen. Open de Authenticator App > Klik op ‘+’ > QR-code scannen. Belangrijk: noteer/bewaar de Backup Key en Secret Key ergens op een veilige plek. Deze heeft u nodig als u uw inloggegevens kwijt bent of geen toegang meer heeft tot het e-mailadres dat aan uw account is gekoppeld.
 5. Voer de 6-cijferige code in die in de Authenticator app verschijnt en klik op Save of druk op Enter.
 6. Twee-staps-verificatie is nu geactiveerd voor uw Cloud Drive account.

2b. Verificatie via een mobiel nummer

Belangrijk: bij deze optie dient iedereen die mag inloggen op de Urios Cloud Drive toegang te hebben tot de mobiele telefoon waaraan dit account is gekoppeld. Naar dit nummer wordt namelijk de unieke verificatiecode gestuurd voor dit account.

 1. Volg stap 1 t/m 3 bij Ga naar de webomgeving van uw clouddrive
 2. In de Urios Cloud Drive-omgeving in uw browser: klik bij ‘Two-step authentication’ op Enable.
 3. Kies bij ‘Authentication Mode’ voor Text message. Voer uw huidige wachtwoord in en controleer of u toegang heeft tot het ingevoerde mobiele nummer. Deze dient te beginnen met +31. Klik vervolgens op Save of druk op Enter.
 4. U ontvangt nu een SMS met de 6-cijferige verificatiecode. Voer deze code in in het daarvoor bestemde veld in uw browser.

Op elk apparaat waarop u opnieuw inlogt vraagt hij deze verificatiecode ook weer. Op hetzelfde apparaat hoeft u deze code niet bij iedere inlogpoging op te geven.