5/5

5/5 sterren op Google

Urios Handleiding: Algemeen gebruikDossiers & RelatiesDocumenten & E-mailsTijdschrijvenVerschottenDeclarerenHerinneren & AanmanenAgenda & TermijnenExport/koppeling boekhoudingDerdengeldadministratieRapportenInstallatie & BeheerWeb App

Verschotten

Een gedegen verschottenadministratie draagt mede bij aan een gezonde liquiditeit van uw kantoor en vormt daarom een belangrijk onderdeel van uw administratie.

Invoerscherm

Verschotten voert u in Urios net zo gemakkelijk in als tijdregels. Ingevoerde verschotten worden vervolgens overzichtelijk getoond op uw tabblad Verschotten.

  1. Klikt u in Urios op de knop Verschotten invoeren.
  2. Voer de datum in en selecteer het dossier. De omschrijving is vrij in te voeren maar ook hier kunt u gebruik maken van een (zelf) samengestelde lijst met afkortingen van veelvoorkomende verschotten. Daarna voert u het bedrag in en vinkt u aan welk btw-percentage van toepassing is.
  3. Klik vervolgens op Opslaan & Sluiten of kies voor Opslaan & Doorgaan als u nog een verschot in wilt voeren. Het verschot kunt u nu terugzien op het tabblad Verschotten.

Handig: Met de sneltoets pijl-omhoog (↑) of met Ctrl+Tab herhaalt u de eerdere invoer voor de velden Datum, Dossier en omschrijving. Dit maakt het mogelijk om eenvoudig meerdere verschotten achter elkaar in te voeren voor eenzelfde dossier of met een afwijkende datum.

Instellen afkortingen voor versnelde invoer

Net als voor de tijdregels kunt u ook voor verschotten zelf een lijst met afkortingen samenstellen met daarin de meest voorkomende verschotten. Zo heeft u uw verschot nog sneller ingevoerd. Het samenstellen van deze lijst werkt op dezelfde manier als voor de tijdregels.

  1. Klik op Instellingen wijzigen.
  2. Ga naar pagina Verschotten > Afkorting. U komt nu bij de lijst met reeds bestaande afkortingen uit.
  3. Met de knop Invoeren kunt u zelf nieuwe afkortingen toevoegen. Naast lettercombinaties kunt u ook cijfers gebruiken. Met de knop Verwijderen kunt u afkortingen die u niet gebruikt verwijderen uit de lijst. Een bestaande omschrijving aanpassen doet u met de knop Bewerken.